Antigo – sociala medier
Antigo Consulting | En spännande dragning hos Antigo kring senaste Blockchain-tekniken
16740
page-template-default,page,page-id-16740,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,side_menu_slide_from_right,qode-theme-ver-11.0,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive

En spännande dragning hos Antigo kring senaste Blockchain-tekniken

Vid vår senaste kompetenskväll deltog våra kunskapstörstande konsulter i en mycket intressant presentation kring ämnet Blockchain.

Ett hett ämne som idag diskuteras flitigt tvärs över spektret, kvällen till ära hade vi bjudit in Daniel Lundberg, från företaget Archinemus.

Daniel berättade här om hur lösningen fungerar som en distribuerad databas där varje nod automatiskt verifierar ändringar och tillägg som görs på någon av de andra noderna.

Det ursprungliga konceptet kring Blockchain utgör bl.a. basen för den elektroniska valutan bitcoin. Sedan valutan introducerades 2009 har ett flertal alternativa blockkedjor publicerats experimentellt.

Tekniskt fungerar det som så att data lagras permanent i så kallade block i nätverket. I varje nod finns en kedja av dessa block, som vart och ett innehåller de senast utförda transaktionerna samt det föregående blockets hash. En transaktion blir inte giltig förrän blocket den tillhör har blivit tillagt i kedjan och dessutom kontrollerats av andra noder. Vad som då kontrolleras är att både den gamle och den nye ägaren har signerat varje ägarbyte med sina lösenord. Dessutom kontrolleras att den gamle ägaren inte är korrupt och har försökt överföra samma värdeenhet till flera olika ägare samtidigt. Genom automatiska majoritetsbeslut hindrar blockchaintekniken korrupta noder från att konspirera genom att godkänna varandras felaktiga transaktioner.

Vidare berättade Daniel om hur många företag och större konsortium närmat sig tekniken med stora kliv. Allt från digitala valutor till ursprungsspårning av frukt/juicer och diamanter, där Blockchain används som underliggande teknik.

Det här, och mycket mer fick vi lära oss på Antigos Kompetenskväll en kall höstdag i november.

Vill du veta mer? Tveka inte att kontakta oss idag:
Fredrik Engblom, VD Antigo, +46 (72) 353 50 88